If you’re anything like me, you love filling your Instagram feed with food accounts. Videos, photos, recipes – you name it. You watch a video, you click on the account, and suddenly… You’ve spent a whole hour just watching food videos! Well no need to search today, friends. Here are all the Turkish food videos that you need.

1. Cake, because cake is delicious.

Şeftalili pasta •3 yumurta •1 Su bardağı şeker •1 türk kahve fincanı sıvıyağ •2 türk kahve fincanı süt •1,5 su bardağı un •1 pk vanilya •1 pk kabartma tozu Islatmak icin •1 su bardağı süt Beyaz Kreması için •1 litre süt •1 su bardağı un •1 su bardağından birazcık eksik şeker •1 pk vanilya •1 pk toz krem şanti Şeftalili sosu için •4-5 adet şeftali •1 çay bardağı şeker •1 çay bardağı su içinde çözdürülmüş 2,5 yemek kaşığı nişasta Yapılışı 》》Yumurta ve şeker köbürene dek çırpılır diğer malzemelerde sırasıyla eklenip çırpmaya devam edilir. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür. 180 derece fırında pişirilir. Çok çabuk pişiyor. Bi yandan da kreması yapılır. Krem şanti ve vanilya hariç malzeme tencereye alınıp pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve toz halde krem şanti eklenip çırpılır. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk süt dökülür. Ilınan muhallebi dökülür. Şeftalilerin kabukları soyulur. Rondoya koyulup püre haline getirilir. Tencereye koyulur. Bi çay bardağı içinde çözdürülmüş nişasta ve şeker eklenip pişirilir.ilk sıcaklığı çıkınca beyaz kremanin üzerine dökülür. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servise hazır hale gelir.

A post shared by 🍫Seda_mutfakta🍫 (@seda_mutfakta) on

 

2. Pastries, because they are each a work of art.

❤ @masmavi3_mutfakta _____Buyrun Malzemeler 👇_____ 125 ml çay bardağı kullandım 💙2 yumurta 💙125 gr Tereyağ (eritilmiş ) 💙1 çay bardağı yoğurt 💙1 çay bardağı süt 💙1 tatlı kaşığı sirke 💙yarım çay bardağı ılık su 💙bir fiske tuz 💙7,5 çay bardağı un (bu miktar yumurta büyüklüğüne ve unun kalitesine göre değişkenlik gösterebilir yumuşak olucak şekilde ekleyin lutfen) 💙Harç icin:ceviz 💙Üzerine gezdirmek icin:4 çay bardağı siviyag 💙Şerbeti :500 gr Şeker ve 600 ml su,bir çay kaşığı limonsuyu 10 dakika kaynatilicak 💙TARIFI:Tereyağını eritip yoğurma kabınıza alın, süt yoğurt ilave edip karıştırın böylelikle ılık bir harç oldu👍şimdi yumurta tuz sirke ilave ederek iyice karıştırın ve son olarak unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin💕Eşit bezeler alıp un serptiginiz tepsinize dizip üzerini strejfolie ile kapatarak dinlemeye birakin💕Dinlenmiş baklava bezenizi yukarida belirttiğim püf noktalarını dikkate alarak nisastali un karisiminizla acabildiginiz kadar açıp arzu ettiğiniz şekli vererek tepsinize dizebilirsiniz💕yüzeyine sıcak sıvıyag gezdirip önceden ısınmış 180 der fırında kizarinxaya dek pisirin💕firindan cikan Baklavanizi 5 dakika bekletip soğuk şerbeti dökebilirsiniz.

A post shared by @yasamintatlari on

 

3. Kebab, because everyone needs kebab in their lives.

Antep yöresine ait yöresel bir lezzet "Simit Kebabi"ismi Antepte ince bulgura simit denildiği için simit kebabı ❣Bazı tariflerde yemeğin ana fikrine dokunmadan minik oynamalar yapılabilir mesela baharat ekleyebilirsiniz(nane kimyon …) veya incebulgurunuzu daha fazla ilave edebilirsiniz.❣Antepte Zırhdan geçirme tekniğiyle yapılır ustalar tarafından ❣Kebabiniza sogani rendelemeyin cunki rendelemek soganin tum dokusunu tahris edip aci suyunu birakmasini saglar,(elinizle dograyarak veya videodaki gibi mini robotla guzel sonuc alirsiniz)Mutlaka denemenizi isterim Güzel Ülkemin muhteşem bir lezzetini daha keşfetmiş olursunuz 👌 〰〰〰〰SİMİT KEBABI〰〰〰〰 Buyrun malzemeler 👇 💙400 gr hafif yağlı dana kıyma 💙yarım çay bardağı ince bulgur 💙2 orta boy kurusogan 💙1 tatlı kaşığı tuz 💙isteğe bağlı acipulbiber 💙Domates ,biber ve arpacık soğan 💙Sebzeleri Marine etmek icin:1 yemek kaşığı siviyag ve tuz 💙TARIFI:1,5 çay bardağı suyu ocağa alıp kaynadiktan sonra ince bulguru ekleyerek bir taşım kaynatıp kenara alın ve kapağını kapatin❣iyice şişmiş bulguru soğumaya bırakın ❣Kıyma tuz ,kurusogan ve ince bulguru yoğurma kabınıza alıp iyice ozlesinceye dek yoğurun (yaklaşık 10 dakika)kebabinizi şiş cubuklarina elinizi hafif siviyag batırarak yerleştirip tepsinize dikkatlice transfer edebilirsiniz ❣bol sebze serperek önceden ısınmış 220 der fırında kizarincaya dek pişirin ❣ Harika bir lezzet Simit Kebabiniz servise hazırdır 💙 Hayırlı Geceler Dilerim💝

A post shared by Masmavi3_Mutfakta🔘Selvi.K (@masmavi3_mutfakta) on

 

4. Bread, because Turkish bread is simply the best.

Canim Annemin Tarifi benim tekniklerle buluştu ortaya Nefis birşeyler cikti❣ "BAZLAMA" _____Buyrun Malzemeler 👇_____ 5 adet bazlama 25 cm büyüklüğünde 💙600 ml ılık su 💙2 tatlı kaşığı tuz 💙1 tatlı kaşığı şeker 💙1 paket yasmaya 💙2 yemek kaşığı Hakiki Zeytinyağı 💙1 kg kadar un (dikkatli ekkeyin lutfen hamur sert olmasin,bende 4 yemek kaşığı arttı ) ______ 💙TARIFI:su tuz maya zeytinyağı yoğurma kabiniza alıp mayaniz eriyince kadar karistirin❣şimdi dikkatli bir şekle azar azar unu ilave edip videoda görüldüğü gibi hafif ele yapışan aynı zamanda oldukça hemogen bir hamur elde edin❣bende hamuru elimde yogurdum aslında videoyada kaydettim fakat çok uzun olur sıkılırsıniz diye ckardim❣önce yoğurma kabınızda hafif toplansin hamurunuz daha sonra az un serptiginiz tezgahta alıp yoğurmaya devam edin❣ toplam yoğurma süresi en az 5 dakika olsun lütfen çünki hamur ozlesmeli👌Şimdi 6 eşit beze alıp çok az un serperek açın ve az un serpilmis mutfak havlusuna dizin, yüzeyini yine örterek tekrar kabarmasini bekleyin. Gördüğünüz gibi çok ince açmama rağmen 3 cm kabardı 👌şimdi orta derecede isittiginiz tavanına bazlananizi alıp kapağını kapatın ,kapak tavanın içinde nemli bir klima olusturucak dolayısıyle bazlamaniz hiç kurumadan mükemmel kabarmasini sağlıycak👌iyice kabarıp üst yüzeyi renk değiştirdiğinde çevirip kapaksiz bir şekilde diğer yuzeyini pişirin ❣(her bazlananin pisme suresi minimum 5 dakika ocak isiniz cok fazla veya cok yavas olmasin dikkat edin lutfen)Tavadan alir almaz Sıcak sıcak tereyağ surmenizi tavsiye ederim muhteşem olur ❣ Yumusacik pamuk gibi Bazlamaniz servise hazırdır Efendim💙 Hayırlı Huzurlu Geceler Dilerim💝

A post shared by Masmavi3_Mutfakta🔘Selvi.K (@masmavi3_mutfakta) on

 

5. Cookies, because who would ever say no to a Turkish cookie?

Çokk basit bir tatlı Kaymakpare😍 Hamuru yalnızca 3 malzeme ile hazırlanıyor.😀Çok Sevdiğim çocukluk arkadaşımdan tarifi @senihaulucfil her gittiğimizde yapar ve bayılırım😋 En son hamile iken tabağı önüme alıp yediğimi hatırlıyorum🙈 Hep @senihaulucfil den beklemek yerine bu defa ben yapayım dedim. Tarifini aldım. Nefisss oldu tabiki..💕 Bu tarifin kolaylığı ne kadar kaymak o kadar sıvıyağ kullanılması. Ben bir paket kaymağı koyup, aynı kabı ölçü olarak kullanıp yağını ilave ettim. 200 gram kaymağa 200 ml sıvıyağ kullanmış oldum. Tam 4,5 bardak un aldı. Ununu siz kendi kaymak ölçünüze göre ayarlayabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ilave edicez sadece. Hepsini yoğurup ufak toplar haline getirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişiriyoruz. 2 su bardağı şekere 3 su bardağı su ile şerbet hazırlayıp tatlı sıcak iken soğuk şerbeti döküyoruz. Çok çabuk şerbetini çekiyor. Çok kısa sürede herkesin bayılacağı bir tatlı hazırlamak Çokk kolay..☺️ Afiyet olsun..

A post shared by Sümeyye Acartürk (@sumeyyeomer) on

 

6. Simit-pizza, because the only way to make simit better is by adding cheese to it.

 

7. Eggplant. Enough said.

Patlicanlar bitmeden bol bol yemegini yapalim😉 Dolabınızda kıyma ve patlıcan varsa bu nefis fırın yemeğini yapabilirsiniz. Patlıcanları kızartırsanız kalorisi artar fakat kesinlikle çoook daha lezzetli olur👌 Tabi bu haliyle de çok lezzetli 😍 Patlıcan Dizme 4 adet patlıcan 400 gr kıyma 1 kuru soğan Tuz, karabiber, pulbiber 1 tutam maydanoz 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı sıvıyağ 2 su bardağı sıcak su Domates -Biber Yapılışı ●Patlıcanları 1 parmak kalınlığında halka halka dilimleyin. Tuz serpip bekletin biraz. ●Kıymaya soğani rendeleyin, maydanozu ekleyin ve baharatlandırarak yoğurun. ●Cevizden küçük parçalar alıp yuvarlayın. ● Firin tepsinize bir patlıcan bir köfte şeklinde dizin. ●Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerleştirin. ●Yağı ısıtın. Salçaları biraz kavurup üzerine sıcak suyu dökün. Salça eriyince, yemeğin üzerine dökün ve tepsinin üzerini ıslayıp sıktığınız yağlı kağıtla kapatın. ( Bu sekilde kolaycs kapaniyor) ●200 derecede ısınmış sıcak fırına atın. ●1 saat uzeri kapalı olarak, son 15 dakikada üzeri acik olarak pisirin. ●Lokum gibi olan yemeginizin yanina tereyağlı bir pilav ve dr bir cacık yapın, afiyetle yiyin👌👌👌 Not: Eger patlıcanları kızartarak yaparsanız başka yağ ilavesi yapmayın. Salçayı sıcak suda eritip dökün. Pişme suresini de 15 -20 dk kısaltın. ( köfteler pişene kadar)

A post shared by Kakuleli Mutfak (@kakulelimutfak) on

 

Instagram is absolutely filled with Turkish food goodness! Explore and you will find much more (intentional rhyme).

 

Cover photo taken by me.

Advertisements